Η Βίλα Στην Πελοπόννησο είναι Μία από τις πιο Εντυπωσιακές Κατοικίες Του Κόσμου. Το Εσωτερικό της θα σας Μαγέψει.

Μια βίλα, που οι λέξεις που θα μπορούσαν να την χαρακτηρίσουν δεν είναι άλλες από το «διαστημική», «εξωπραγματική», διεκδικεί βραβείο σε διαγωνισμό αρχιτεκτονικής. Και μάλιστα με αξιώσεις.Ο λόγος για …

Μια βίλα, που οι λέξεις που θα μπορούσαν να την χαρακτηρίσουν δεν είναι άλλες από το «διαστημική», «εξωπραγματική», διεκδικεί βραβείο σε διαγωνισμό αρχιτεκτονικής. Και μάλιστα με αξιώσεις.

Ο λόγος για την κατοικία Villa Ypsilon στην Φοινικούντα της Πελοποννήσου, ένα από τα εντυπωσιακότερα δείγματα σύγχρονης αρχιτεκτονικής στην Ελλάδα.

Το εν λόγω σπίτι, διεκδικεί ένα μεγάλο βραβείο καθώς είναι υποψήφια στο διαγωνισμό «Βuilding of the Year» του περιοδικού Archdaily. Το πρότζεκτ διεκδικεί το βραβείο στην κατηγορία των κατοικιών. Να σημειωθεί ότι για να συμπεριληφθεί ανάμεσα στα 5 υποψήφια κτίσματα, επιλέχθηκε από τους αναγνώστες του περιοδικού, ανάμεσα σε 3.000 άλλες διεθνείς συμμετοχές.

Αλλωστε, εδώ και καιρό η βίλα Ypsilon έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον του διεθνούς Τύπου, με τους λάτρεις της αρχιτεκτονικής να κάνουν διθυραμβικά σχόλια για την κατασκευή της.

Η βίλα Ypsilon είναι κτισμένη σε ένα απόμακρο σημείο στην Πελοπόννησο και οι ένοικοί της απολαμβάνουν το βουνό, αλλά και τη θέα της θάλασσας.

Το 150 τετραγωνικών μέτρων οίκημα σχεδιάστηκε από την εταιρία LASSA με έδρα το Λονδίνο και τις Βρυξέλλες και υπεύθυνους αρχιτέκτονες τον Tεό Σαραντόγλου Λάλι και την Ντόρα Σβέιτζντ.

Με μία πρώτη ματιά, κάποιος καταλαβαίνει πως η βίλα είναι λες και έχει χτιστεί κάτω από την γη μιας και η οροφή της είναι ουσιαστικά συνέχεια του χωμάτινου δρόμου που την περικλείει, ξεγελώντας έτσι στο μάτι.

«Ο άξονας των σκεπασμένων στεγών ευθυγραμμίζεται τέλεια με το νησί Σχίζα προς το νότο και ένα χωριό προς τα ανατολικά. Μια άλλη απαίτηση ήταν να σχεδιάσουμε τη διαρρύθμιση που να ενεργοποιεί όλη την περιφέρεια του κτιρίου, αντί να ευνοεί μόνο την πανοραμική θέα στη θάλασσα», δήλωσε ο Lalis στο Dezeen.

Σύμφωνα με Dezeen, οι προσόψεις της βίλας έχουν κλίση προς τα μέσα για να δώσουν στις τρεις αυλές το πλεονέκτημα της σκιάς. Η μια από αυτές έχει πισίνα σε σχήμα ματιού, η άλλη μπορεί να λειτουργήσει ως καθιστικό και η τρίτη έχει χαλίκι στο πάτωμα.

Μάλιστα, καθεμία αυλή είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να προσφέρει στον κάτοικο ξεκούραση και χαλάρωση σε διαφορετικές φάσεις της ημέρας.

Συγκεκριμένα, η δυτική αυλή με την πισίνα είναι σχεδιασμένη για το πρωί και μεσημέρι, η ανατολική είναι καλύτερη για να καθίσει κάποιος το μεσημέρι και η νότια με το χαλίκι για χρήση από αργά το απόγευμα και μετά.

Η βίλα περιλαμβάνει τρία υπνοδωμάτια και μπάνια, τα οποία βρίσκονται στην ανατολική πλευρά, ενώ το μοναδικό design με τους λευκούς τοίχους με τις τρύπες, τα μίνιμαλ καθιστικά και την τζαμαρία σε ημικύκλιο σχήμα είναι μερικοί λόγοι που το κάνουν ακόμη πιο πολυτελές και ιδιαίτερο.

Οι αρχιτέκτονες μάλιστα ανέφεραν πως λόγω της απομακρυσμένης τοποθεσίας της κατοικίας, χρειάστηκε να προκατασκευαστεί ένα μεγάλο μέρος της εξωτερικής κατασκευής. Αυτό βοήθησε και στη μείωση των εξόδων συναρμολόγησης και του χρόνου κατασκευής σε μόλις επτά μήνες.

Φωτογραφίες: NAARO/ Πηγή: dezeen.com

Via: Iefimerida

Διαβάστε περισσότερα
loading...