Τίτλοι τέλους για την Nutriart-Κατσέλης. Εγκρίθηκε η πτώχευση

Λουκέτο μπαίνει στην εταιρεία «Nutriant-Κατσέλης», έπειτα από την απόφαση της πτώχευσης που εκδόθηκε την Πέμπτη, κατόπιν ανάλογης αίτησης που είχε κατατεθεί τον περασμένο Ιούνιο. Η αίτηση πτώχευσης είχε κατατεθεί στις αρχές του καλοκαιριού, και εκδικάσθηκε στις αρχές του φθινοπώρου, με την απόφαση να βγαίνει τελικά με συνοπτικές διαδικασίες.

Η οικονομική κρίση, η έλλειψη ρευστότητας και η απώλεια μεριδίων οδήγησαν σταδιακά στο κλείσιμο ενός από τα κυρίαρχα brand στον τομέα των τροφίμων. Οι δύο κύριες οικογένειες-μέτοχοι της εταιρείας (Δαυίδ- Λεβέντης) είχαν απευθυνθεί για βοήθεια σε τράπεζες και βασικούς μετόχους, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να λάβουν την απαραίτητη χρηματοδότηση. 
Σαν τελευταία λύση αποφασίστηκε η πώληση προσωπικών περιουσιακών στοιχείων μελών της διοίκησης, σχέδιο που «ναυάγησε» από τη στιγμή που δεν βρέθηκε αγοραστής. Αξιοσημείωτο είναι πως η εταιρεία παρουσίαζε συνεχώς πτωτική πορεία τα τελευταία τρία έτη και για αυτόν τον λόγο προχώρησε πρόσφατα σε μείωση της παραγωγής της. 
Το τελευταίο διάστημα η «Nutriant-Κατσέλης» εμφάνιζε μηνιαίο έλλειμμα ύψους περίπου 1,2 εκατ. ευρώ. Αναλυτικά, ο κύκλος εργασιών της. 2012 20,23 εκατ.ευρω 2011 38,32 εκατ.ευρω 2010 79,25 εκατ.ευρω – Το 2010 ήταν 79,25 εκατομμύρια ευρώ – Το 2011 έπεσε στα 38,32 εκατομμύρια ευρώ – Το 2012 έπεσε σχεδόν 50% με μόλις 20,23 εκατομμύρια ευρώ

Διαβάστε περισσότερα
loading...